Čokoládový základ:
60 ml olivového oleje
230 g tmavé 70% čokolády
150 g třtinového cukru
1 lžička vanilkového cukru
2 vejce
1 žloutek
30 g polohrubé mouky
1/4 lžičky kypřicího prášku
1 špetka soli
Dokončení:
300 g malin (+ na ozdobu)
2 lžíce cukru krystal
3 plátky želatiny
400 g měkkého tvarohu
cukr moučka dle chuti
Olej s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme oba cukry, vejce a žloutek, a když se vše rozpustí, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sůl.Menší plech s vyvýšeným okrajem vyložíme pečicím papírem. Troubu včas rozpálíme na 180 °C.Těsto rozprostřeme na plech a upečeme. Čokoládový základ necháme vychladnout.Mezitím promícháme maliny s cukrem, přivedeme k varu, odstavíme a vmícháme natrhané plátky želatiny. Vše mícháme, dokud se želatina nerozpustí, a necháme vychladnout.Tvaroh prošleháme s cukrem. Skleničky plníme nejprve nadrceným tmavým základem, na to naneseme vrstvu tvarohu, na to malinovou vrstvu, opět tmavý základ, tvaroh a nakonec maliny na ozdobu.Poháry necháme vychladit.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 05.07.2024 11:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz